ΚΑΙΡΟΣ · LIVE13.4°CΝεφώσεις87% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Χλωροκίνη: Είναι νωρίς για να την καταδικάσουμε; Τι λέει ο ΠΟΥ και ο Τσιόδρας

Ημερομηνία: · Εμφανίσεις: 62



Στο θέμα της χλωροκίνης ως φάρμακο για την καταπολέμηση του κοροναϊού, τα οποίο φούντωσε και πάλι έπειτα από την απόφαση του ΠΟΥ να «παγώσει» τις δοκιμές με την εν λόγω ουσία αναφέρθηκε στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στην έρευνα του Lancet που δείχνει αυξημένο κίνδυνο θανάτων ασθενών με κοροναϊό που έλαβαν χλωροκίνη, ο κ.

Τσιόδρας τόνισε πως «η όλη θεραπεία του ιού είναι μια κατάσταση ασιγουριάς».

Τι θα κάνει η Ελλάδα Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, και απεφάνθη για τους παραπάνω λόγους, να αναμένουμε λίγο ακόμα πριν να ληφθεί απόφαση η διακοπή της χορήγησης του φαρμάκου.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η χώρα έχει μητρώο ασθενών (όπου καταγράφεται η πορεία τους βάσει της αγωγής που τους χορηγείται), καθώς και σύστημα φαρμακοεπαγρύπνισης (σύστημα καταγραφής ανεπιθύμητων ενεργειών από οποιαδήποτε χορηγούμενη θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση) και μέχρι τώρα έχουν υπάρξει μόλις 3 αναφορές για τη χλωροκίνη ή την υδροξυχλωροκίνη με καμία καρδιολογική παρατήρηση, καθώς επίσης και άλλες δύο αναφορές για άλλα φάρμακα.

Επί της ευκαιρίας, επισήμανε πως η χρήση του remdensivir έχει γίνει σε πάνω από 50 ασθενείς με ανεπιθύμητη ενέργεια στο ήπαρ.

«Δεν σταματά η μελέτη» Ο κ.

Τσιόδρας αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του ΠΟΥ για την κλινική μελέτη SOLIDARITY και το μέρος της που αφορά τη χρήση χλωροκίνης, διευκρίνισε ότι δεν σταματά η μελέτη.

Με αφορμή μετα- ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet και αφορούσε μελέτη παρατήρησης και όχι αποτελέσματα κλινικών μελετών, απεφάνθη την αναστολή για να διερευνήσει το σήμα κινδύνου της εν λόγω μελέτης.

Για το λόγο αυτό προχωρεί σε επαναξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τη τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Προληπτική αγωγή Σε ό,τι αφορά την αγωγή προφύλαξης των υγειονομικών με χλωροκίνη, ο καθηγητής σημείω...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ΚΑΙΡΟΣ LIVE
ARTICLES
· Strong magnitude 6.9 earthquake hits Russia's Kamchatka
· Meat eaters more likely to reach 100, with a catch
· Ukraine poll on the winter ahead, concessions, and voting intention
· A narcissistic abuser falls for power, not for you
· Fitch keeps France's credit rating at A+ with a stable outlook
· How the EU will help popular tourist destinations limit short-term rentals
· New York: Police fatally shoot 49-year-old woman after she stabbed passers-by
· A quantum battery that charges faster as it grows
· Who is this 17-year-old "Superman of the forests" putting out fires in Indonesia?
· Hospitalized King of Norway sees his health worsen because of a blood disease
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies